A REVEURE I BON NADAL !

desembre 24, 2016 angels ESPAI PLURI-RELIGIÓS

La cançó de comiat més tradicional al nostre país és encara “L’hora dels adéus”. Té una lletra  molt sàvia i, per això, exclamem que no hi ha adéus definitius. El nostre no és un adéu per sempre. És sols l’adéu per un instant…el nostre comiat diu a reveure, si a Déu plau.

Així ens acomiadem del setmanari degà de la nostra ciutat i dels pocs –probablement- lectors que seguien l’espai Pluri-religiós.

Aquest racó literari d’espiritualitat el va començar l’enyorat rector Pere Matamala, home d’una fe i profunda i amb facilitat de ploma. Escrivia per als seus feligresos i, després també, per als lector d’Àncora.

Mossèn Narcís Ponsatí va voler eixamplar el cercle de participació i va convidar a participar-hi la parròquia de Vilartagues i qualsevol altra religió de Sant Feliu, amb comunitat al poble, que hi volgués intervenir. Només la comunitat evangèlica va acollir la invitació, i n’estem agraïts.

També n’estem, d’agraïts, a l’equip director del setmanari per valorar uns  temes que avui no estan de moda.

Una ciutat com Sant Feliu no es pot quedar sense un setmanari popular,  obert a totes les idees i informacions,  sempre respectuoses amb la dignitat de la persona. Tenim gent amb experiència gestora, tenim escriptors, fotògrafs, i la població genera notícies de tota mena. Hi ha temes científics i històrics que s’han de divulgar. La nostra població és plural en política, en religió i en cultura i, per tant, necessitem mitjans de comunicació que també siguin plurals i objectius. També les associacions ganxones necessiten informar els seus socis i assabentar-los de les activitats  que fan a la població.

Cert. Coneixem les grans dificultats que comporta avui publicar una revista.

Sigui com sigui esperem, com diu “L’hora dels adéus”, que “El cercle refarem/ i fins potser serà més gran”.

Ànims, endavant i Bon Nadal a tothom!

…..

Nadal és misteri que s’obre i ens commou. És la força immensa de la feblesa. Una paraula, concebuda i dita des del silenci, que depassa els límits del llenguatge.

“Com una font, a voltes, la paraula diu els secrets del món” (J. Vinyoli).

                                                        Grup de l’espai Plurireligiós.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Powered by WordPress. Designed by elogi.