COMENTARI BÍBLIC. Diumenge 11 de durant l’any (17.06.18)

juny 14, 2018 Josep Maria Comentaris Bíblics de la trobada del diumenge

 

Comentaris Bíblics de la trobada del dimecres

En el grup del dimecres vam  intentar  comprendre el significat d’aquestes paràboles evangèliques en què Jesús compara el “Regne de Déu”.

Què entenem com a “Regne de Déu”?  Potser que “un altre món és possible”? Jesús mateix ho va explicant amb paràboles.

Aquestes dues paràboles no necessiten massa explicació, s’entenen perfectament, però cada u les va entenent a mida que la seva fe va fent camí. La fe, si es cultiva, al final sempre dóna fruit. Però cal conrear-la i tenir paciència, els fruits es fan esperar ja que és un procés que tan individualment com a comunitat cal madurar respectant el ritme: primer herba, després espiga i finalment el gra. Aquesta és la primera lliçó d’humilitat.

La primera paràbola ens assenyala la vitalitat que té per desenvolupar-se per ella mateixa i donar fruit generós. En la segona sembla impossible que una llavor tant petita faci sorgir una planta tan gran que aixopluga els ocells a les seves branques. En ambdós casos cal mantenir un ambient adequat per fer que les llavors germinin.  Aquesta es la nostra feina: tenir cura de l’hort, i no desanimar-nos si no veiem encara els fruits dels nostres esforços.

Ens hem de preguntar si nosaltres hem conreat el Regne de Déu (l’ hort)  a fi de que pugui desplegar la seva pròpia energia. La llavor es desenvolupa per si sola però necessita humitat, llum, temperatura i nutrients.  La llavor amb la seva força la tenim cada u. Solament espera una oportunitat per germinar.

El projecte de Jesús és un cant a l’esperança però que  no es realitza concentrant molts milers de persones en grans actes religiosos, sinó creant petits àmbits d’acolliment, i de col·laboració amb els homes i especialment amb els més desfavorits.  Com deia el bisbe Pere Casaldàliga: “ Gent senzilla, fent coses petites, en llocs poc importants, aconsegueixen canvis extraordinaris”.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Powered by WordPress. Designed by elogi.