COMENTARIS BÍBLICS. 2n diumenge de durant l’any (14.01.18)

gener 12, 2018 Josep Maria Comentaris Bíblics de la trobada del diumenge

Comentaris Bíblics de la trobada del diumenge

L’evangeli d’aquest diumenge ens parla d’uns deixebles de Joan Baptista que decideixen seguir Jesús, quan el van veure “passar”, a indicació del seu mestre. Així, els primers deixebles superen una primera etapa religiosa i moralista, per caminar junts amb Jesús, l’Home, amb qui volen compartir la vida, experimentar la comunió.

Els deixebles pregunten pel lloc on s’allotja Jesús, que és llenguatge de comunió. La resposta és: «Veniu i ho veureu». És el llenguatge de l’amor.

Nosaltres, en un moment o altre, també hem donat aquest pas. El d’entrar en contacte amb els altres en una comunitat d’amor i servei (família, amics, associacions, parròquia…) per posar la nostra existència en comú, compartir la vida.

També les nostres comunitats cristianes (parròquies, diòcesis..) han d’esdevenir àmbits de comunió fraternal, en les quals és possible la igualtat i maduresa. I una experiència comunitària, que hem de renovar cada dia amb il•lusió i esperança, sense caure en la tristesa de la rutina.

Tots, com els primers deixebles, experimentem la vida com una realitat oberta, no absoluta en si mateixa. Portem a dins un anhel de recerca i un desig de Plenitud que ens empeny a entrar en el Misteri de Déu. No és un lloc, el que busquem. És una companyia. És la fraternitat humana. El Baptista ens diu que mirem, que obrim la mirada interior perquè ja és entre nosaltres. El Misteri de Déu pren forma de comunió, d’ ”anyell”; és a dir, de vida donada.

Samuel vivia en la presència del Senyor. “Jo dormia, però el meu cor vetllava”. Sense saber-ho el seu cor romania despert i atent a aquest Senyor, presència familiar però encara desconeguda. Però la intueix suaument en la tendresa, sense fresses, en la trobada feta de paraula-silenci-escolta.

Tots aquests testimonis de fe i d’amor –Samuel, Joan Baptista, Jesús mateix– ens encoratgen a fer camí amb un cor obert a Déu, amb una actitud de comunió amb Jesucrist, i amb una relació fraterna entre nosaltres.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Powered by WordPress. Designed by elogi.