Comentaris Bíblics. 3er. diumenge d’Advent. B

desembre 14, 2017 Pere Comentaris Bíblics de la trobada del diumenge

COMENTARIS BÍBLICS.
III diumenge d’Advent (17.12.17).

oooooooooooooo

La 2ª Lectura d’avui comença amb aquesta recomanació: “Viviu sempre contents”. Amb aquella alegria que mai ningú us podrà prendre!

El baptisme de Joan era un signe de trencament públic de la situació en què vivien els homes del seu temps i de tots els temps. Era un crit de l’anhel de canvi que esperaven i que esperem.  La nova Humanitat, que representa el Messies, ja és entre nosaltres i s’ha iniciat la nova etapa dels homes que caminen vers la seva Plenitud.

Per entrar a la Terra Promesa (la Llibertat, la Vida,…) cal passar el Jordà. Joan Baptista, el testimoni de la Terra Promesa , està i es manté també vora el Jordà sense passar-lo. Ell, el testimoni, veurà Jesús que “passa”, i dirà: “Aquest és l’Anyell de Déu”. Els seus deixebles van seguir Jesús (van passar el Jordà)

Malgrat la crisi –que paguen justos per pecadors-, la corrupció i els descontrols i mentides dels governants, se’ns invita a passar el Jordà” i no fer cara de pomes agres; a no viure amb ira. Els poderosos, ens poden prendre els diners i les il·lusions,  però no l’alegria.

L’esforç individual i col·lectiu per canviar la societat l’hem de continuar fent encara, fins que tots els homes i totes les dones gaudeixin de justícia i de tots els drets humans. Però és una lluita que hem de fer sense amargor ni angoixa, sabent que només posem un granet de sorra a la solució d’un problema tan complicat i extens; sabent, per tant, que no ho aconseguirem plenament, sinó que estem “aplanant el camí” de les generacions futures.

Així, doncs, comencem a canviar de mentalitat nosaltres mateixos i el nostre entorn. La clau no està, doncs, en la capacitat de que els altres facin les coses diferents, sinó de la nostra pròpia capacitat; de què canviem nosaltres per a donar-hi una resposta personal i col·lectiva.

Vivim sempre contents. Que el Senyor, que és a prop, ens ajudi a descobrir i experimentar aquesta alegria que mai ningú ens podrà prendre.

ooooooooooo

Per a la celebració del Perdó.

Nadal és compartir el que som i el que tenim. Els homes de totes les races i colors, de qualsevol condició humana i religió, som germans nostres i formem una gran família.
Gairebé tots tenim familiars o amics en algun punt llunyà del nostre món. Recordar-los ara i aquí ens ajudarà a entendre els lligams que ens uneixen a tots els humans.
Ells amb nosaltres, i nosaltres amb ells,
tots tenim el nostre desert.
Però se’ns invita a passar el Jordà.

Què vol dir, avui i per a nosaltres, passar el Jordà?


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Powered by WordPress. Designed by elogi.