COMENTARIS BÍBLICS: ASCENSIÓ DEL SENYOR (13.05.18)

maig 10, 2018 Josep Maria Comentaris Bíblics de la trobada del diumenge

 

Comentaris Bíblics de la trobada del diumenge

En l’evangeli d’aquest diumenge llegim els últims versets de l’evangeli de Sant Marc, que relaten la darrera recomanació de Jesús als seus deixebles. Ho escenifica amb un llenguatge simbòlic i mític. I aquest és el nostre problema: ens hem quedat només amb el llenguatge formal, l’embolcall extern. I ens costa d’assimilar-ne el contingut. El to d’aquest fragment és de comiat, i els deixebles seran repartits arreu.

El Ressuscitat ens dóna una missió: els deixebles no ens quedarem a casa nostra gaudint de la nostra alegria sinó que ens sentim impulsats a irradiar-la pertot arreu. També hi veiem, en aquestes paraules, la vivència i l’expressió o formulació de la fe de les primeres comunitats cristianes.

“Us convé que jo me’n vagi… M’allunyo de vosaltres com a mestre i senyor, i tornaré com a llum i força”, diem en la representació de la passió.

Amb la fi  de la presència de Jesús en el nostre món, comença una nova presència en el món a través de la comunitat, la humanitat.

Pel que fa a la missió que Jesús dóna als seus deixebles, avui som molt lluny d’allò que havíem entès anys fa: un ritual de batejar en sèrie per evitar els llimbs. No és això, no. Avui entenem que batejar es convertir-se i convertir-se és creure en l’Home com a ésser creat i estimat per Déu; és ser més humans.

Ara ens toca a nosaltres de viure, donant la vida fins al final. No podem quedar-nos badant mirant al cel i esperant que Déu ens resolgui tots els problemes. Hem de fer cas a aquella dita: “Qui no viu per servir, no serveix per viure”.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Powered by WordPress. Designed by elogi.