COMENTARIS BÍBLICS. CRIST REI (25.11.18)

novembre 21, 2018 Josep Maria Comentaris Bíblics de la trobada del diumenge

 

Comentaris Bíblics de la trobada del diumenge

Celebrem avui la festivitat de Crist Rei. Aquest títol monàrquic atribuït a Jesús avui és difícil d’entendre. I sembla que tampoc els seus coetanis ho van entendre. La reialesa de Jesús no és de poder, de privilegis, de domini, etc. Més aviat és la reialesa pròpia de qui es dóna i entrega plenament per a la vida del poble, i en especial del poble que sofreix, pobre, marginat… En aquest sentit trastoca del tot la concepció “normal” que els humans tenim del que és la monarquia.

L’evangeli de Joan canvia completament el sentit de reialesa. I sobretot canvia el sentit de la mort, de la creu. El tron de Jesús és la creu. La creu és el lloc del seu lliurament més intens: la donació total del seu “jo”. La creu no és el final del camí, sinó la glorificació de l’Home, l’entrada a la plenitud de la Vida.

Des d’aquesta nova visió, des de la fe, nosaltres també hem d’identificar-nos amb els tots els crucificats del món. Ara sabem que el camí que porta al Calvari i que, en la frontera on acaben tots els camins, s’ha obert un pas per a tothom que busqui la Vida i la Llum, donant-la. Donació que és participació de la que fa Jesús.

Així doncs, el Regne de Déu es fonamenta en els valors de la Vida, de la comunió, la pau, la justícia i l’amor que han de regir les relacions entre els éssers humans i amb la naturalesa. I es basa en la veritat. I “què és la veritat”?, li pregunta Pilat;  i ens ho hem de preguntar nosaltres cada dia.

Què hi ha de veritat en la meva vida?      Què és per a mi ser testimoni de la veritat?


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Powered by WordPress. Designed by elogi.