Comentaris Bíblics. Dijous Sant. Celebració del Perdó.

abril 13, 2019 Josep Maria Comentaris Bíblics de la trobada del diumenge

INTRODUCCIÓ A LA CELEBRACIÓ COMUNITÀRIA DEL PERDÓ.
(Dijous Sant) 18.04.2019

Adreça audio, amb traducció catalana baixada de Vilaweb.
Veu: Félix Pérez Diz. (Fragment)

Comentaris Bíblics de la trobada del diumenge.

Com cada any, el Dijous Sant fem la celebració comunitària del perdó. I sempre busquem un tema, com a centre d’interès, que ens ajudi a concretar-ne el sentit i l’actualitat.

Aquest any el tema ens ve donat: la irrupció dels refugiats a Europa i la manca d’acolliment que hi han trobat.

Les imatges de la tragèdia humana ens produeixen un escàndol emocional que sobrepassa la nostra compressió i no ens deixa actuar.

Fa anys, Europa ja va viure una situació semblant a l’actual: camps de concentració i de persones rebutjades per la seva ètnia, ideologia o religió. Per això escoltarem un fragment del discurs de MARTIN LUTHER KING que ens recordi el que va passar ahir, i avui torna a passar.

Ens diu el que pensa sincerament i fa un discurs ple d’humanitat, on diu que al món hi ha lloc i aliment per a tothom; que el camí de la vida ha de ser lliure i bell; que la ciència i el progrés han de portar la felicitat a tots els homes, independentment del color de la seva pell, etc. Un discurs, en definitiva, que lliga perfectament amb el projecte de Déu sobre la creació de la humanitat.

Ens diu que un altre món és possible, fonamentat en la cooperació i la solidaritat, que valora cada persona, cada cultura i cada poble, cercant un projecte comú d’humanitat a partir de la valoració i la complementarietat de les diferències.

Després d’escoltar el discurs, podríem fer uns moments de silenci, tot fent-nos aquesta pregunta: Com ajudo jo, i com ajudem nosaltres com a parròquia o com a ciutadans, a fer més humana la nostra convivència?

Potser seria bo que féssim un esforç per mirar de no insistir en les múltiples i escandaloses mostres de inhumanitat de cada dia, sinó centrar-nos en una pregunta positiva: Com ajudem a fer Humanitat?

Adreça del Discurs.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Powered by WordPress. Designed by elogi.