Comentaris bíblics. Diumenge 28 A.

octubre 14, 2017 Pere Comentaris Bíblics de la trobada del diumenge

COMENTARIS BÍBLICS.  (15-10-2017)

La paràbola d’aquesta setmana és molt semblant a la de diumenge passat. Jesús continua denunciant els dirigents religiosos del poble per la seva actitud negativa. I el missatge també és el mateix: una nova comunitat substitueix la que no produeix fruit, la que rebutja la invitació.

La imatge de la convocatòria i invitació a una trobada per compartir la taula d’un dinar de noces al·ludeix a la celebració de la comunió de Déu amb la humanitat i la naturalesa. Déu ens crida a entrar i viure conscientment la Festa del Regne de Déu, que ens condueix a la Plenitud i a la Vida.

Una imatge més propera i palpable del que diem és la “missa” o l’eucaristia del diumenge, que és una trobada d’homes i dones reunits a l’entorn d’una taula per agrair, com a fills, la vida que ens ha estat donada, i mostrar que la volem compartir amb els germans. Només cal “portar el vestit “ adequat de l’acceptació i de la generositat.

A la reunió ens vam preguntar: Quin sentit té la exigència de portar el vestit de noces? És que la gent va ben mudada per els camins? Quin era el sentit d’aquesta frase?  Vam entendre que el vestit de festa  no és una qüestió  d’etiqueta sinó de solidaritat. Per anar a la festa cal estar disposat  a pensar en els altres, donar-se als altres i a no ser aprofitats i egoistes .

En aquesta reunió de persones que donen i reben, Jesús s’hi fa present. I la força i el goig experimentats a la trobada és per a donar-los als altres: familiars, veïns, poble….

Treballar en nosaltres mateixos els valors de la reciprocitat, la gratuïtat, el servei, la compassió, el saber escoltar, la paciència, l’amistat,… Són llavors del Regne que hem de viure en cada moment, tots els moments. I que hem d’escampar al nostre entorn.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Powered by WordPress. Designed by elogi.