Comentaris bíblics. Diumenge 28 B.

octubre 11, 2018 Pere Comentaris Bíblics de la trobada del diumenge

Comentaris Bíblics.

Un dels propòsits que ens hem fet, aquest curs, el grup del dimecres (ara grup del dimarts!) és el d’intentar ser positius en els nostres comentaris, i ajudar-nos a mantenir la il·lusió de viure enmig d’un clima general de desmoralització que ens encomanen els mitjans de comunicació. I tenim motius per estar esperançats: la multitud de dones i homes que des del silenci han dedicat i dediquen la seva vida al servei senzill de la família, dels amics, veïns, malalts … Hi ha molta gent que, de fet, porta una vida de compromís, de solidaritat i de vida compartida.

L’evangelista Marc continua insistint a mostrar-nos, durant el camí que va a Jerusalem, el contrast bàsic entre l’actitud de Jesús davant la vida i la nostra actitud de deixebles.

Nosaltres, deixebles, sovint vivim la vida com si busquéssim l’èxit i voler sobresortir per sobre dels altres, donar-nos importància…

Seguir el camí de Jesús comporta una nova manera de veure la vida, un nou estil de viure, en què el més important és compartir i servir, i no pas acumular coses, riqueses o èxits.

Sabem que aquesta nova forma de viure és un do, i és, alhora, una experiència que ens exigeix ser molt lliures. Les ànsies de ser rics, de tenir més coses o de ser importants, ens privarien de la llibertat necessària per a fer lleuger el camí de la vida, per viure-la amb més plenitud ara i aquí.

Demanem al Senyor que ens ajudi a no perdre la il·lusió de continuar amb el desig de fer-nos capaços de reconèixer, amb alegria, el bé que hi ha al nostre voltant, i d’acceptar-lo amb agraïment i admiració.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Powered by WordPress. Designed by elogi.