COMENTARIS BÍBLICS. Diumenge 29 de durant l’any (18.10.15)

octubre 17, 2015 angels Comentaris Bíblics de la trobada del diumenge

L’evangelista Marc continua insistint a mostrar-nos el contrast bàsic que hi ha entre l’actitud de Jesús davant la vida durant el camí que va Jerusalem, i la nostra actitud de deixebles.

Jesús viu la vida com un do, una ofrena gratuïta, un servei que comparteix amb tots els que l’acompanyen en el camí, de tu a tu.

Nosaltres, deixebles, sovint vivim la vida com si busquéssim l’èxit, sobresortir per sobre dels altres, donar-nos importància. Consumint voraçment tot el que trobem pel camí. Alimentant el nostre “jo” , rebent sense donar, i donant a canvi de rebre compensacions.

Lògicament són dues maneres o models oposats de convivència. Podem conviure sentint-nos tots iguals, col·laboradors, germans que busquen el diàleg per a superar les diferències i, així, compartir la vida.

O bé, podem conviure a base de comparar-nos amb els altres, sentint-nos superiors o inferiors, establint una relació de domini subtil o d’interès.

En realitat, aquests dos estils oposats de viure i conviure els experimentem igualment dintre nostre. De segur que hem decidit fer la primera opció, la de viure a la manera de Jesús. Però de vegades actuem d’una forma semblant a la dels deixebles, deixant-nos portar per un egoisme refinat.

L’evangeli d’avui ens convida a revisar la nostra vida. Entre nosaltres es donen aquests sentiments de superioritat o d’inferioritat? Perquè sovint ens passa que, quan parlem de domini i de poder, pensem només en les persones que governen i manen. I en les seves responsabilitats. En aquests alts nivells jeràrquics poques coses podem fer. En canvi, en el nostre petit món, del dia a dia, hi podem aportar el nostre granet de sorra, la nostra petita gota d’aigua. Sense l’aportació de la nostra gota d’aigua personal, com deia Teresa de Calcuta, el mar immens de comunió seria un xic més petit.

Disposem-nos a continuar junts el camí d’amor gratuït i d’esforç que no aspira als primers llocs sinó a viure i compartir generosament la vida. Resumint: Qui vulgui ser gran que es posi a servir a tots.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Powered by WordPress. Designed by elogi.