COMENTARIS BÍBLICS. DIUMENGE 31 DE DURANT L’ANY (4.11.18)

octubre 31, 2018 Josep Maria Comentaris Bíblics de la trobada del diumenge

Comentaris Bíblics de la trobada del diumenge

L’episodi que hem llegit és sorprenent. Un “mestre de la Llei” fa a Jesús una pregunta clau: “Quin és el primer de tots els manaments de la Llei?”

La resposta la sabien tots els jueus: “Estima el Senyor, el teu Déu, amb tot el cor”. Però Jesús afegeix que l’amor a Déu és inseparable de l’amor al proïsme, al que tenim més proper, més pròxim. Són les dues cares d’una mateixa moneda. No es pot estimar Deu si no s’estima al proïsme.

La manera d’estimar Deu, que ningú ha vist, és estimant els altres, a tots. No serveix de res dir “us estimo, Senyor” si no estimo de veritat i amb el cor i l’anima els meus germans, veïns, companys, amics i enemics, (aquells que ens cauen be i també als que no ens cauen be).

Aquesta és la pregunta que cada u de nosaltres ens hem de fer.

Sabem estimar els altres ? A tots ?

Sabem que ens és difícil, sabem que és una utopia, però sabem que aquest és el camí i que ens hi hem d’anar acostant cada vagada més. És l’única manera de treballar pel “Regne de Déu”, és a dir, per “aquest altre món possible.

De res no serveix fer pràctiques religioses com resar, novenes, anar a missa, encara que sigui missa diària, si no sabem estimar els altres. Però aquells que ajuden els pobres, els desvalguts, els immigrants, els malalts, i serveixen les comunitats, aquests sí que estimen Déu, encara que alguns d’aquests es declarin com a no creients. Perquè l’única manera de estimar Déu és estimant els altres.

Jesús ens proposa un nou estil de viure i d’organitzar-nos sobre la base de  l’amor, que ens obre i uneix als germans, iguals i solidaris; a conviure en una fraternitat humana, basada en l’acollida  del més petit i humil, del diàleg i del perdó.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Powered by WordPress. Designed by elogi.