COMENTARIS BÍBLICS: Diumenge 32 (11.11.18)

novembre 6, 2018 Josep Maria Comentaris Bíblics de la trobada del diumenge

 

Comentaris Bíblics de la trobada del diumenge

Un cop escoltat l’evangeli, ens va sorprendre de seguida la claredat i actualitat del seu missatge, que interpel·la durament les nostres consciències.

D’una banda, Jesús  ens  adverteix:   “Aneu amb compte amb els mestres de la llei”.     És  una nova crítica contra els homes que fan servir Déu, i la religió, per satisfer el seu ego i les seves necessitats. Tota la parafernàlia o la ostentació externa de la religió no té cap valor espiritual.

De l’altre banda, allò que importa en la vida és l’interior de cada persona i la generositat del cor, tal com feia la viuda. Cal donar-se, donar la vida, gastar-la a favor dels altres i dels més necessitats.

Podríem dir que en la nostra vida es donen actes generosos com el de la vídua pobra, però que també,a vegades, fem com els rics i mestres de la Llei: que donem el que ens sobra i ho fem per tranquil·litzar la nostra consciència o per justificar-nos davant l’opinió dels altres.

Certament, hem de revisar a fons les nostres maneres de viure la fe. Encara que al nostre món i dintre de nosaltres es donen les dues actituds oposades de què parla l’evangeli, no obstant això el cert és que abunda molt més la generositat anònima de moltes persones que gasten la seva vida per fer comunitat, poble, humanitat.

Que l’ensenyament de l’evangeli ens l’apliquem primer a nosaltres i que revisem  tots aquells aspectes millorables de la nostra vida personal. Però això no ens estalvia l’obligació de tenir una actitud adulta i crítica amb tots els aspectes de la nostra Església que, a consciència, ens sembla que no són coherents amb l’esperit evangèlic.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Powered by WordPress. Designed by elogi.