COMENTARIS BÍBLICS: Diumenge 8è de durant l’any C

febrer 28, 2019 Josep Maria Comentaris Bíblics de la trobada del diumenge

 

3 de Març del 2019

Grup del dimarts.

Les lectures d’aquest diumenge ens han fet parlar molt, intentant entendre el missatge que ens dona aquest evangeli.

La imatge d’un cec guiant un altre cec és molt aclaridora . Sembla  absurda, però es la que en més freqüència adoptem els humans . Sempre ens creiem amb el dret d’ensenyar als altres,  perquè confonem la nostra veritat amb la “veritat”.

No és menys aclaridora l’ imatge de l’estella i la biga. El afany de corregir als altres es una constant;  no hi ha res més perillós  en la vida real que aquesta pràctica. No solament perquè mai podrem estar segurs del que és millor per l’altre, sinó perquè tendim a corregir l’altre des de la superioritat moral que ens creiem tenir.  En el moment que et creus superior, sigui moral o intel·lectualment, estàs  incapacitat per ajudar l’altre.

Creure’ns en possessió de la veritat i per tant amb el dret d’imposar-la als altres, és l’actitud més contrària al missatge evangèlic que ens diu que tindríem que estar sempre amb les oïdes obertes per escoltar el que ens volen dir els altres i també amb la boca tancada per no confondre a ningú amb els nostres discursos simplistes i a voltes interessats.  No hi ha res més desagradable que un “setciències” que sempre vol dir l’ultima paraula sobre el que cal fer o pensar.

En la comparació que fa Jesús sobre el arbre bo i el arbre dolent en podem treure la següent ensenyança: de l’home bo no en sortiran mai crítiques, judicis malèvols ni murmuracions, solament en sortirà perdó i generositat.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Powered by WordPress. Designed by elogi.