COMENTARIS BÍBLICS. DIUMENGE: BAPTISME DE JESÚS (12.01.14)

gener 11, 2014 angels Comentaris Bíblics de la trobada del diumenge

Dimecres érem poquets. Vam comentar també l’escassa assistència a les celebracions de les festes de Nadal. La nostra comunitat es fa gran, madura. És el que hi ha. Però, al final, va venir la Rosa Serra i ens va donar molta alegria estar una estona amb ella. Després vam saber del traspàs del seu -i nostre- company Joan Torrentà, que la comunitat celebra aquest diumenge.

Vam llegir només el fragment de l’evangeli de Mateu que ens parla del baptisme de Jesús. Ell, com un més del poble, es posa a la cua dels que, conscients de la petitesa i inconsistència humana, volien rebre el baptisme d’aigua de Joan com a signe de la seva esperança en la manifestació plena de l’Amor de Déu; amic i salvador de l’ésser humà.

Avui, segurament, faria cua a l’Inem, a l’hospital, a Càritas, o a la PAH, al costat de les persones que sofreixen i de les que lluiten solidàriament per la dignitat de la vida de tothom. Des de baix i amb els de baix, lluny de les altes esferes del poder, dels centres de diner i de l’èxit.

És aquesta solidaritat amb tots els homes el que fa que la Humanitat, representada per Jesús, se senti tota ella: filla estimada de Déu. Jesús no se sent, com els governants laics o religiosos del món, allunyat del seu poble. No ve de fora. És fruit de les entranyes d’una dona pobra, de la humanitat sofrent.

Ja no hi separació entre el cel i la terra, entre el que és humà i el que és diví, entre el profà i el sagrat. En l’Home es revela l’Amor de Déu. És una nova dimensió -de Plenitud- de la naturalesa humana, a la qual hi accedim per etapes. Només, després de la Pasqua, es farà  evident aquesta Realitat plena. Però, ja en l’Encarnació, Déu s’ha fet extraordinàriament proper i amorós.

Prenem consciència, nosaltres també, de tot l’amor i del bé que fem i podem fer cada dia al lloc on som i amb les persones que convivim.

Alegrem-nos per les possibilitats que encara tenim de créixer en les nostres capacitats i, com els que rebien el baptisme de Joan, penedim-nos de les nostres mancances.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Powered by WordPress. Designed by elogi.