COMENTARIS BÍBLICS: DIUMENGE II D’ADVENT (9.12.18)

desembre 5, 2018 Josep Maria Comentaris Bíblics de la trobada del diumenge


 

Comentaris Bíblics de la trobada del diumenge

El fragment de l’evangeli de Lluc comença amb la cita de totes aquelles personalitats polítiques i religioses que dominaven el món, Però també en aquells moments, Déu es revelà a un home que era al desert, vivint el seu present en el silenci i amb les poques coses imprescindibles per a sobreviure.

Els mecanismes del Poder estaven ben estructurats i ocupats per persones a qui el poble esclavitzat havia de servir. Hi havia el poder imperialista dels romans, el poder polític local, que depenia del primer, i el poder religiós que depenia dels dos anteriors i que continuava recaptant diners i oferint sacrificis al temple. Era i és la història dels vencedors, dels qui manen.

Nosaltres hem de decidir si volem viure en la desesperació o en l’esperança activa. El desert s’ha de travessar. És també un camí que cal seguir, avançar mirant sempre l’horitzó, sense la por que empeny a mirar enrere.

Nosaltres també hem d’obrir una ruta al Senyor, preparar-li el camí, és la crida de Isaïes que es compleix en Joan Baptista i que hem de complir també nosaltres.  Obrir la porta de casa meva perquè el Senyor  pugui venir i habitar en mi. Convidar també els altres , com feia Joan Baptista, perquè obrin els ulls i el cor a la salvació de Déu


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Powered by WordPress. Designed by elogi.