COMENTARIS BÍBLICS. Diumenge VI de durant l’any ( 11. 02. 2028 )

febrer 8, 2018 Josep Maria Apunts d'homilia.

COMENTARIS BÍBLICS
DIUMENGE VI de durant l’any ( 11.02.2018

En llegir l’evangeli, sabem que aquestos relats son sempre simbòlics i que volen fer reflexionar al lector, ens hem preguntat:

Qui son els leprosos? Que representen?
Hem pensat que son els marginats per la societat i també per la religió.
Persones que els poders civils i religiosos els hi ha llevat tots els drets.
Es la marginació portada al extrem i sovint imposada per les lleis.

N’hi han avui? …. Si, molts.
A la nostra societat i a la nostra religió es donen molts casos de marginació. Casos que se segueixen justificant en nom de Déu. S’ha arribat a dir que la SIDA es un càstig de Déu per els nostres pecats. Avui podríem senyalar que els leprosos que diu al evangeli correspondrien als malalts de la sida, els drogoaddictes, les prostitutes, els alcohòlics, els delinqüents i molts d’altres rebutjats per els poders civils i religiosos.
Però n’hi ha mes, serien aquells empresonats, separats o excomunicats per causa de les idees polítiques o religioses no gratas als poders civils o religiosos.
Alguns d’aquestos han arribat a sentir-se culpables, impurs en diu l’evangeli.
Son els que la societat els ha situat al marge de la vida.

Quina és l’actitud del Jesús de Natzaret?
Se’n compadeix, estén la mà i el toca. Es posa al seu costat i comparteix la seva situació. Per Jesús no n’hi han de marginats. Jesús es commou, Els acull i els salva, a costa de quedar Ell també marginat.
Ja se sap, aquell que denuncia a la societat que es capaç de marginar a les persones mes necessitades acaba sent ell mateix marginat.

Quina resposta dona la jerarquia eclesiàstica als divorciats, als homosexuals, a les mares solteres? Hi ha jerarques que encara marginen, però no així el papa Francesc que visitant un campament de refugiats, només els donava la mà i els abraçava. Els gestos ho deien tot.

Qui son els vertaders pecadors, els marginats o els marginadors?

Quina és la nostra actitud? Tenim por de contagiar-nos? o els acollim?
Que cada u reflexioni sobre quina és la seva posició.
Cal que no siguem còmplices d’aquesta societat causant de la marginació , i cal que nosaltres ajudem a fer renéixer la vida i la esperança a tots aquells que la societat els hi ha llevat l’esperança i la vida.

Com exemple recordem a “MANS UNIDES” que es una ONG que lluita contra la marginació, contra la fam, la malnutrició, la pobresa, la malaltia, el subdesenvolupament, la falta d’instrucció, i contra les seves causes, entre d’altres: la injustícia, la desigualtat en el repartiment dels béns i les oportunitats entre les persones i els pobles, la ignorància, els prejudicis, la insolidaritat, la indiferència i la crisi dels valors humans.

One Response to “COMENTARIS BÍBLICS. Diumenge VI de durant l’any ( 11. 02. 2028 )”


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Powered by WordPress. Designed by elogi.