COMENTARIS BÍBLICS. EL BAPTISME DE JESÚS (11.01.2015)

gener 10, 2015 angels Comentaris Bíblics de la trobada del diumenge

Dimecres, servint-nos dels magnífics “apunts d’homilia” que hi ha a la web de la nostra parròquia, vam comentar frases tan denses i entranyables com aquesta: “el cel s’esquinçava…”.  Expressió que simbolitza visiblement la unitat de Déu amb la Humanitat, on ha fet la seva llar i estada de forma plena i permanent. Ara res no impedeix la comunicació de Déu i la humanitat en la persona de Jesús, i dels qui participen en la seva vida.

Aquesta és la Bona Nova de l’evangeli anunciada a tots aquells que, com Joan i els seus deixebles, estaven indignats amb la manera de viure en societat. Denunciaven una societat que produïa servitud, i no llibertat. Era una situació molt semblant a la nostra, l’actual, de crisis de desconfiança, d’escàndols, de fanatisme, de por.

Jesús es fa solidari d’aquest moviment de la gent que se sentia marginada del sistema, que volia i esperava una societat més justa. Ho farà sense presentar-se ell mateix com a líder del grup que espera un canvi material. No crea un nou grup religiós, ni es presenta com a líder de cap altre. Ell  ens proposa un canvi més profund, nou, que va de baix a dalt.

Jesús creu que la revolució comença per un mateix, deixant que l’Esperit ens transformi el cor, i vivint amb coherència aquesta transformació interior.

En el baptisme de mans de Joan, Jesús va tenir aquesta experiència i vivència tan profunda, que el farà passar de la vida oculta a la vida pública. Jesús va sent conscient que el Pare li demanava que sortís a proclamar públicament el que estava vivint i sentint interiorment.

El missatge de Jesús és viure i proclamar que els homes som lliures, germans i fills d’un mateix Pare. Ens ensenya a viure com a persones lliures que visquin plenament la solidaritat. Una solidaritat oberta a tothom

Nosaltres som fills i filles estimats de Déu. Ens cal escoltar la veu del Pare o el testimoniatge del Baptista que ens presenta Jesús com a Fill estimat de Déu. Aquest títol és l’únic camí per a experimentar què significa per a nosaltres ser fills en el Fill, que ens crida  a fer camí amb ell.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Powered by WordPress. Designed by elogi.