COMENTARIS BÍBLICS. Festa de la Pentecosta (20.05.18)

maig 16, 2018 Josep Maria Comentaris Bíblics de la trobada del diumenge

 

Comentaris Bíblics de la trobada del diumenge

Durant la celebració de la diada de la Pentecosta,  els deixebles es trobaven reunits en un mateix lloc i tenien por, molta por, per això tenien las portes ben tancades.

Però, què va passar quan estaven aplegats dins aquella casa?
Possiblement parlarien entre ells sobre les ensenyances de Jesús, i les  meditarien. Però, de sobte,  com si es girés una ventada violenta que omplia tota la casa, es van donar compte de que el Esperit Sant era sobre d’ells, no el veien “amb aquests ulls” com diem a la “Passió”, però el pressentien.

Allí va néixer la primera comunitat cristiana. I es van omplir de pau i alegria i van comprendre que tenien la missió d’escampar la bona notícia del seu missatge arreu del mon.

Com i de quina manera se escampa el missatge ?.

Jesús no els hi va donar pautes, i no els hi va dir a on ni com, però amb el alè de l’Esperiti van comprendre que tenien que fer i viure com ho havia fet el mateix Jesús, sembrar l’alliberació, perdonar, lliurar-se als altres, estimar i acceptar les conseqüències.

Nosaltres vam recordar les paraules de la “Passió” : Tornaré com a LLUM i FORÇA.. La llum del Esperit els va il·luminar i els va donar la força per escampar el missatge de Jesús arreu.

Per això tothom els entenia. A la “Torre de Babel” la gent no s’entenia perquè els egoismes de cadascú els hi impedia. Ara la cosa va de l’inrevés, tots s’entenen perquè han mort els egoismes i les gents comencen a estimar-se.

És la NOVA CREACIÓ

Nosaltres potser som gent de poca fe, som creients febles, com fets de fang però si Jesús ens alena el seu Esperit ens convertim en comunitat viva. No cal parlar d’amor, cal estimar com Jesús ens va estimar.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Powered by WordPress. Designed by elogi.