COMENTARIS BÍBLICS. III Diumenge d’Advent (16.12.18)

desembre 11, 2018 Josep Maria Comentaris Bíblics de la trobada del diumenge

 

Comentaris Bíblics de la trobada del diumenge

Les lectures d’avui ens marquen un camí: en la primera hem estat convidats alegrar-nos de l’amor de Déu renovat al llarg de la història. En la segona se’ns demana d’estar contents, que la vivència de l’amor es tradueixi en el bon tracte, en l’estar contents en totes les nostres relacions.

Però, realment podem estar contents? Tenim motius?

Si mirem molt enllà, continuem veient els desequilibris de la humanitat, els immigrants que fugen de la guerra i que no són acollits a Europa, la desigualtat en el repartiment de la riquesa entre els països desenvolupats i els més pobres. La fam i la misèria persisteixen.

Si la nostra mirada s’apropa una mica més i ens quedem al nostre país, de motius per la joia, tampoc no ens en sobren: la precarietat social, l’atur, els desnonaments, la complexa situació política.

I si ens mirem honestament a nosaltres mateixos? Cadascú sap quins motius de satisfacció pot trobar a la seva vida i també quines coses ens agradaria canviar.

No obstant, cada any, les lectures del tercer diumenge d’Advent ens volen transmetre joia. I és que hi ha una raó de pes per estar contents. Una raó que coneixem tots: Déu ens estima. Per difícil que a vegades sigui de creure, Déu ens estima.

I doncs, què hem de fer? És la pregunta de l’anunci de Joan Baptista. La resposta és sovint ètica, moral, solidària, perquè la presència de l’Amor a la terra ens urgeix a l’amor entre nosaltres.

Però més enllà de l’ètica, tenim la possibilitat d’acceptar el do de l’Esperit que Déu ens fa a tots els homes per esdevenir (conversió) fills seus. Estimar i deixar-nos estimar per esdevenir una humanitat fraternal, per humanitzar la humanitat.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Powered by WordPress. Designed by elogi.