COMENTARIS BÍBLICS: S.Trinitat (27.05.18)

maig 25, 2018 Josep Maria Comentaris Bíblics de la trobada del diumenge

 

Apunts d’homilia.

En l’evangeli d’aquest diumenge llegim els últims versets de l’evangeli de sant Mateu, que relaten la darrera recomanació de Jesús als seus deixebles. Però també hi veiem, en aquestes paraules, la vivència i l’expressió o formulació de la fe de les primeres comunitats cristianes.

El to d’aquest fragment és de comiat, i els deixebles seran repartits arreu. El Ressuscitat ens dóna una missió: els deixebles no ens quedarem a casa nostra gaudint de la nostra alegria sinó que ens sentim impulsats a irradiar-la pertot arreu.

Pel que fa a la missió que Jesús dóna als seus deixebles, avui som molt lluny d’allò que havíem entès anys fa: un ritual de batejar en sèrie per evitar els llimbs.

En aquest sentit ens ha estat molt interessant i útil llegir en els apunts d’homilia de la web de la nostra parròquia el sentit que té el verb “convertir” i “convertir-se”. Bàsicament convertir-se és creure en l’Home com a ésser creat i estimat per Déu; és ser més humans. I convertir és compartir aquesta joia. O sigui, fer saber a als altres, amb poques paraules i més gestos, aquesta vivència, ja que si som fills, som germans entre nosaltres. Aquesta és, en resum, la bona notícia que significa el verb convertir.

Comptem amb la força i l’acció de l’Esperit de Jesús per a ser-ne  testimonis, d’aquesta bona notícia.

Avui se’ns presenta doncs una bona oportunitat per repassar la nostra vida i fer un recompte de les oportunitats que tenim de donar testimoni d’aquest Déu de Vida, que allibera plenament (1 ª lectura), que és Amor, Família i Comunió; que omple el nostre cor, ens empeny a fer el bé i ens acosta als més pobres.

Tothom -sigui quina sigui la seva religió, les seves idees, creences o costums- que estima la bondat de la vida i busca, per a ell i els altres, una existència més digna i feliç, i que treballa per construir aquest món més just i humà -de germans- que vol Déu, entra en el circuit de la comunió amb Déu.

I no ho fem sols, ja que Ell fa camí amb nosaltres i, encara més, ens precedeix en la nostra acció. “Jo sóc amb vosaltres dia rere dia fins a la fi del món”. Ara, aquestes paraules ens omplen d’esperança.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Powered by WordPress. Designed by elogi.